Nettiajanvaraus

Puh. 044 700 7333

info@fysix.fi

Olen vuonna 2009 valmistunut jalkaterapeutti (AMK). Valmistumisen jälkeen olen työskennellyt jalkaterapeuttina Kustaan Kartanon vanhustenkeskuksessa Helsingissä, Kuopion yliopistollisessa sairaalassa, Kuopion pääterveysasemalla sekä Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Työkokemusta minulla on erityisesti vanhuksista, diabeetikoista, reumaatikoista ja ihotautipotilaista. Yliopistollisissa sairaaloissa työskennellessäni pääsin työskentelemään mm. vaativien haavojen parissa. Pitkän harkinnan tuloksena olen päätynyt yksityisyrittäjäksi alalle ja haluan tarjota asiakkaille miellyttävän ja asiantuntevan kokemuksen jalkaterapia palveluistani.

Jalkojenhoitopalveluja tarjoavien ammattilaisten nimikkeet menevät monesti sekaisin. Ei välttämättä aina tiedetä, milloin kannattaa mennä kosmetologille, jalkojenhoidon ammattitutkinnon suorittaneelle, jalkojenhoitajalle tai jalkaterapeutille.

Jalkaterapeutti on 3,5 vuotinen ammattikorkeakoulu tutkinto. Aiempi koulutus on rekisteröity jalkojenhoitaja. Jalkojenhoitajan koulutus oli ylioppilaspohjaisille 1,5 vuotta ja peruskoulupohjaisille 2,5 vuotta. Koulunuudistuksen vuoksi jalkojenhoitajakoulutus päättyi vuonna 1996. Suurin osa molempien ammattiryhmien edustajista toimii yksityisinä ammatinharjoittajina.

Julkisen sektorin jalkojenhoitopalvelut ovat erittäin niukat ja ne ovat suunnattu pääasiassa diabeetikoille sekä nivelreumaa tai alaraajan verenkiertohäiriöitä sairastaville. Kunnasta riippuen potilaan on mahdollista saada maksusitoumus/palveluseteli yksityisenpalvelun tuottajalle, jalkaterapeutille tai jalkojenhoitajalle.